Parsivežiau iš namų luitą šaldytų vištų krūtų, tai reikėjo kažkaip jas visas sugaminti. Dalį iškepiau mažais gabaliukais salotoms, iš likusių kepiau kepsniukus.
Registruoju kaip pavykusius.
vištiena (buvo gal trys didelės krūtinėlės)
pusė citrinos
Santa Maria prieskoniai vištienai
džiovinto česnako granulės
Iš pusės citrinos išspaudžiau sultis, įbėriau nemažai (kelis šaukštukus) prieskonių, nemažai česnako granulių. Druskos nereikia, nes jos yra prieskoniuose vištienai. Pipirų irgi nedėjau dėl tos pačios priežasties. Gavosi tokia košelė. Krūtinėles suploninau perpjaudama per pusę. Galima ir pamušti. Ištepti paruošta košele ir nakčiai į šaldytuvą. Kitą dieną iškepiau alyvuogių aliejuje.
Valgiau kaip kepsnius, vėliau gabaliukais suėjo ir į salotas. Nepatariu per naktį iškeptus palikti ant stalo - mėsa pakietėja. Geriau į dėžutę ir į šaldytuvą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą