Grietinėlės - karamelės likeris

Neseniai, rinkdama ką pagaminus savo gimtadieniui, atradau seniai kažkur rastą, išbandytą ir užsirašytą kaip pavykusį likerio receptą. Kai visos panos diagnozavo, kad skanus, laikau kad tikrai buvo skanus.

Reikės:

0,5 l neriebios grietinėlės (skirtos kavai)

indelis Rududu arba skysto karamelinio padažo
vanilės esencijos arba skysto vanilės kvapiklio kepiniams

3 šaukšteliai tirpios kavos arba pakelis 2 in 1 kavos

0,5 l brendžio (ne pačio baisiausio)



Rududu sumaišyti su grietinėle iki vientisos masės. Mikseriu tai daryti
sunkoka, nes tas Rududu voliojasi aplink "sraigtus". Lengviau einasi pašildžius grietinėlę. Pas draugę tam reikalui gavau tokį mandrą galingą blenderį, kuris viską padarė per kelias sekundes, tai jei turit, rekomenduoju tokiu ir pasinaudoti. Toliau įvarvinti vanilės, suberti kavą ir vėl pramaišyti. Įmaišyti brendį ir pastatyti šaltai. Gaunasi stiprokas, bet atšaldytas ir su ledukais tampa labai tinkamas tas stiprumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą