Tortas "Rafaello"

Norėjau surasti tikrąjį autorių, bet šis receptas klajoja visur, todėl jis nežinomas.
Ilgai galvojusi ir supratusi, kad parduotuvėje skanių tortų nebėra, apsiėmiau Velykoms jį pagaminti pati. Ir apsimokėjo - darbo nebuvo daug. Gavosi ir saldus, ir gaivus. Tikrai darysiu darkart, atrodo sudėtingiau nei iš tikrųjų yra.

Biskvitui:

6 kiaušiniai

6 šaukštai su kaupu miltų
7 šaukštai cukraus

vanilinio kvapiklio kepiniams


Biskvito sulaistymui:

didelė citrina

keli šaukšteliai cukraus


Kremui:
indelis kondensuoto pieno
180 g. (pakelis) sviesto (82 proc. riebumo)
450 g. grietinėlės (plakamosios)

2 pakeliai grietinėlės standiklio

50 g. kokoso drožlių


Papuošimui:
pailgų sausainių
kokoso drožlių

juostelės
kitų gražių dalykėlių

Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi, susijoti ir atsargiai įmaišyti miltus, įlašinti vanilės. Iškepti 180 laipsnių orkaitėje kol iškeps. Žodžiu standartiškai.

Atvėsusį siūlu supjaustyti į tris dalis.


Kremui grietinėlę paplakti, sudėti standiklį ir išplakti iki standumo, bet nesuplakti iki sviesto. Padėti į
šaldytuvą.
Atskirai išplakti kondensuotą pieną ir sviestą. Juos abu prieš tai patartina palaikyti kambario temperatūroje per naktį. Sudėti drožles ir išmaišyti.
Pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po to pusvalandžio gerai išmaišyti su plakta grietinėle.

Biskvito sulaistymui citriną išspausti į stiklinę, iki viršaus pripilti virinto vandens, įmaišyti kelis šaukštelius cukraus.

Surinkimas:
Apatinį biskvitą aplaistom citrinų sultimis, dedam nemažai kremo, ant viršaus kitas biskvitas ir taip toliau. Kraštus kremu aplipinti sausainiais. Ėmiau vamzdelius, bet nerekomenduoju - jie labai trapūs ir sunku buvo nutrumpinti iki reikiamo ilgio. Geriau būtų biskvitiniai damų piršteliai. Aprišti juostele. Viršų apibarstyti kokoso drožlėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą