2012 metų sutikimo šventei į svečius nešiausi šitą pyragą.
Sulaukiau labai daug pagyrų :)
O šiaip tai labai lengvai ir greitai pagaminamas. Sunkus, saldus ir labai šokoladinis.
Svarbiausia neperkepti, jei pyragas po 25 minučių atrodo neiškepęs - reiškia, kad iškepęs.
200 g. gero tamsaus šokolado
250 g. sviesto
3 kiaušiniai
200 g. cukraus
150 g. miltų
2 v. š. tamsios nesaldžios kakavos
1 žiupsnelio druskos
0,5 arb. š. kepimo miltelių
apie 150 g. Rududu
Šokoladą ir sviestą ištirpinti. Geriausia ant garų, bet galima ir ant silpnos ugnies. Neužvirti, tik ištirpinti kad susimaišytų.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrum (nereikia plakti iki putų). Miltus atskirai sumaišyti su kakava, druska ir kepimo milteliais.
Į kiaušinius pilti šokoladą (nekarštą), gerai išmaišyti ir tada berti miltus. Viską sumaišyti iki vientisos masės. Viskas!
Kepimo skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, o jei ji mėgsta pridegti - iškloti kepimo popierium ir tada patepti sviestu. Supilti tešlą. Įsivaizduojant kokiais gabaliukais pjaustysim pyragą į kiekvieną šaukštuku įspaudžiam duobutę ir įdedam Rududu.
Dėti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti lygiai 25 minutes. Išėmus leisti atvėsti. Skaniausias per naktį pabuvęs šaldytuve.
Receptas iš knygos Beatos virtuvė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą