Šis receptas atsirado iš didelio noro savajam pagaminti kąnors įmantraus. Bet patiko, dabar tokį pasigaminu, kai netaupau. Žodžiu, prie esmės:
2 kiaušiniai
30 g špinatų
šaukštas grietinės
šaukštas miltų
druska, pipirai, bazilikas (geriau šviežias)
pusė guzo mocarelos
Kiaušinį, grietinę, miltus, prieskonius išplakam kartu. Kiaušinius galima išplakti atskirai iki purumo, bet nesivarginu. Nuo špinatų nuraunam kotukus (špinatai karštyje sukrenta, o kotukai pasilieka kieti, bet galima ir palikti), nuplaunam ir sumetam į keptuvę. Jei bazilikai švieži, mesti kartu. Pakaitinam, kol sukrenta. Tada supilti kiaušinius ir kepti nemaišant kol apačia truputį apskrus (geriau uždengus); atsargiai apversti ir vėl kepti tiek pat. Ant pusės omleto sudėti riekelėmis pjaustytą mocarelą ir kitą pusę užversti ant viršaus. Taip sakant perlenkti viduje paliekant sūrį. Pakaitinti kol išsilydys.
Viskas čia tinka, nei pridėsi nei atimsi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą