Makaronai su baklažanais ir svogūnais

Mėgstamiausi mano pietūs. Vegetariškas maistas, bet baklažanai visai neblogai moka apsimesti mėsa.

1 pavalgymui:
sauja makaronų
0,5 baklažano
1 mažas svogūnas
0,5 indelio konservuotų pomidorų be odelės savo sultyse
1 didelė skiltelė česnako
šlakelis balzaminio acto
1 arb. š. džiovinto baziliko
druska, pipirai

Užkaisti vandenį makaronams. Baklažaną supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant trupučio alyvuogių aliejaus. Kartą vietoj jo naudojau cukiniją - irgi tiko, tik ją reikia kepinti trumpai, kad nesutižtų. Išimti ir į tą pačią keptuvę ant silpnos ugnies pakepinti svogūnus kol paruduos, bet nesudeginti. Sudėti išspaustą česnaką, baklažanus, smulkintus pomidorus su sultimis, įpilti balzaminio acto ir patroškinti kelias minutes. Įberti druskos, pipirų ir baziliko. Sudėti al dente išvirtus makaronus, išmaišyti ir dar pakaitinti kelias minutes.
Viską padarau, kol verda makaronai. Tvarka tokia: Užkaisti vandenį, pjaustyti baklažaną. Kol jis kepa, supjaustau svogūną, puodelyje peiliu susmulkinu pomidorus. Ir toliau tik kepti ir maišyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą