...ir labai kvapnus sirupas.
Išeitis, jei po švenčių liko nesuvalgytų apelsinų. Per kalėdinę vakarienę draugai padovanojo krepšį apelsinų, tai buvo proga pasigaminti šių saldainių.
4-5 apelsinai (buvo nedideli, tai ėmiau penkis)
600 g. cukraus
100 g. juodojo šokolado
300 ml. vandens
Apelsinus supjaustyti apie 5 mm storio griežinėliais. Juos sumesti į verdantį vandenį ir pavirti 5 minutes. Vandenį nupilti ir palikti apelsinus nuvarvėti kiaurasamtyje. Ši procedūra atliekama kad dingtų žievelės kartumas.
Puode pakaitinti cukrų ir 300 ml vandens kol ištirps cukrus. Sudėti apelsinus ir virti 1-1,5 valandos. Vienos valandos gali ir neužtekti, nebent apelsinų žievelė labai plona.
Apelsinus išimti iš sirupo ir nuvarvinti. Sudėlioti juos į skardą, išklotą kepimo popierium ir apie 20 min padžiovinti 110 C laipsnių orkaitėje.
Atvėsusius aptepti tirpintu šokoladu.
Prie kavos užtenka vieno, nes saldūs. Likęs nuo virimo sirupas irgi naudojamas - dar karštą pyliau ant blynelių su varške.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą