Citrininis varškės apkepas

Labai lengvas, kvepiantis ir tirpstantis burnoje.

3 pakeliai liesos varškės
4 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
8 v. š. manų kruopų
puodelis pieno
pusės citrinos nutarkuota žievelė
1 arb. š. vanilinio cukraus

Valandą prieš gaminimą manų kruopas užmerkti piene. Per tą laiką galima nueiti iki parduotuvės varškės.
Varškę ištrinti su tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žievele. Sudėti manų kruopas ir išmaišyti. Baltymus atskirai išplakti iki putų. Labai standžių putų nereikia - bus sunku išmaišyti. Taigi atsargiai įmaišyti putas į tešlą.
Pilti į skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje lygiai 30 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą