Keptas viščiukas su apelsinais

Kepiau tokį kalėdinei vakarienei su draugais. Norėjau efekto kaip per filmus, kai atneša garuojantį paukštį ant stalo. O ir šiaip - darbo mažai, gražiai atrodo. Kepa ilgai, tai per tą laiką galima svečius priimti, susodinti ir užkandžiais pavaišint. Taip sakant, miniai pamaitinti nereikia prakaituot prie puodų ir keptuvių.

1 išvalytas viščiukas
5-6 apelsinai
6 skiltelės česnako
2 v. š. medaus
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. žolelių (ėmiau bazilikus, raudonėlius ir mairūnus)
apie 1,5 cm imbiero šaknies
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių ir maltų aštriųjų paprikų
šviežiai malti juodieji pipirai
druska

Imbiero šaknį nulupti ir smulkiai sutarkuoti arba sutrinti. Žoleles ir imbierą sumaišyti su aliejumi, medumi ir visais kitais prieskoniais. Viščiuką tokia tyrele ištrinti iš vidaus ir iš išorės. Šiek tiek prieskonių pakišau ir po odele.
Uždengti ir palikti pasimarinuoti bent 6 valandas, geriausia per naktį.
Apelsinus nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Viščiuką prikimšti apelsinais ir česnakais, likusius apelsinus išdėlioti kepimo inde. Kojas surišti siūlu.
Kepti apie 2 valandas 165 laipsnių orkaitėje. Retkarčiais apipilti išsiskyrusiomis sultimis. Jei labai skrunda - pridengti kepimo popieriumi.


Receptas iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą