Valentino dienai žadėjau kepti keksiukus, bet naujame bute dar nesusidraugavau su orkaite. Nepratus prie dujinės, tai kažin kiek nesėkmių reiks išgyvent kol perprasiu tą 3-2-1 karščio matavimo sistemą. Vienas varškės apkepas jau pražuvo joje.
Išsisukau su blyneliais, gavosi purūs, sotūs ir tikrai skanūs.
250 ml raugintų pasukų
2 kiaušiniai
3 v. š. aliejaus
1 v. š. cukraus
1,5 arb. š kepimo miltelių
0,5 arb. š. vanilinio cukraus
miltai
žiupsnelis druskos
Kiaušinius paplakti šakute, supilti pasukas, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir gerai gerai išmaišyti. Kepimo miltelius išmaišyti stiklinėje miltų ir sudėti į tešlą. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Recepte nurodoma 220-240 gramų, bet aš dėjau iš akies.
Iškepti vos vos riebalais pateptoje keptuvėje. Norint tikrai amerikietiškų - kepti didelius storus blynus. Valgėm su kondensuotu pienu, ledais ir braškėm.
Receptas iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą