Išeitis, jei namuose nėra didelio puodo kopūstui apvirti. Ir laiko nėra. Patiko net tam, kuris nemėgsta nei maltos mėsos, nei kopūstų. Greitai ir nebrangiai.
Receptą radau čia.
0,5 didesnio kopūsto
2 didelės morkos
1 didelis pomidoras
0,5 kg faršo
1 kiaušinis
0,5 st. ryžių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų pastos
skiltelė česnako
lauro lapas
kvapnieji pipirai
gabaliukas sviesto
druska, pipirai, prieskoniai mėsai
Į faršą įmušti kiaušinį, suberti ryžius, įspausti skiltelę česnako, priberti prieskonių. Išminkyti ir suformuoti nedidelius rutuliukus.
Kopūstą supjaustyti, morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti, supjaustyti kubeliais.
Į puodą suberti kopūstus, užpilti vandeniu kad vos apsemtų, įdėti lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Užvirti ir pavirti 10 minučių. Sudėti morkas ir pomidorus, pavirti dar 5 minutes.
Sudėti kukulius, įberti druskos ir virti dar 20 minučių.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti su gabaliuku sviesto. Suberti miltus, minutę pakepinti ir sudėti į bebaigiančius virti balandėlius kartu su pomidorų pasta. Ragauti ir susireguliuoti prieskonių kiekį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą