Tinginių balandėliai

Išeitis, jei namuose nėra didelio puodo kopūstui apvirti. Ir laiko nėra. Patiko net tam, kuris nemėgsta nei maltos mėsos, nei kopūstų. Greitai ir nebrangiai.
Receptą radau čia.

0,5 didesnio kopūsto
2 didelės morkos
1 didelis pomidoras
0,5 kg faršo
1 kiaušinis
0,5 st. ryžių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų pastos
skiltelė česnako
lauro lapas
kvapnieji pipirai
gabaliukas sviesto
druska, pipirai, prieskoniai mėsai

Į faršą įmušti kiaušinį, suberti ryžius, įspausti skiltelę česnako, priberti prieskonių. Išminkyti ir suformuoti nedidelius rutuliukus.
Kopūstą supjaustyti, morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti, supjaustyti kubeliais.
Į puodą suberti kopūstus, užpilti vandeniu kad vos apsemtų, įdėti lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Užvirti ir pavirti 10 minučių. Sudėti morkas ir pomidorus, pavirti dar 5 minutes.
Sudėti kukulius, įberti druskos ir virti dar 20 minučių.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti su gabaliuku sviesto. Suberti miltus, minutę pakepinti ir sudėti į bebaigiančius virti balandėlius kartu su pomidorų pasta. Ragauti ir susireguliuoti prieskonių kiekį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą