Kopūstų sriubos

Pasidalinsiu raugintų ir šviežių kopūstų sriubų receptais.

Raugintų kopūstų sriuba tradiciškai pas mus verdama sunkiais sekmadienio rytais. Ką čia beprikomentuosi - visi žino tokios gydomąją galią.
Receptas pasižymi greitumu ir paprastumu.

vidutinio didumo puodui:
apie 500 g. raugintų kopūstų
2-3 bulvės
3 parūkytos medžiotojų dešrelės
sultinio kubeliai (1 arba 2, pagal skonį)
keli šaukštai pomidorų pastos

Kopūstus perlieti vandeniu ir truputį pasmulkinti. Užpilti vandeniu, statyti ant ugnies ir užvirti. Pavirus kelias minutes sumesti smulkiais kubeliais pjaustytas bulves, griežinėliais dešreles ir sultinį. Pavirti apie 20 minučių. Į virimo pabaigą įdėti pomidorų pastos.


Šviežių kopūstų sriubos receptas paimtas iš tos garsiosios dietos. Valgoma tada, kai veržia kelnės arba šiaip norisi ko nors sveikiau. Man asmeniškai tai ji labai skani.

vidutinio dydžio puodui:
1/4 didelio kopūsto
1 didelė morka
0,5 saldžiosios paprikos
1 nemažas svogūnas
2 sultinio kubeliai (imu Kostilja)
2 česnako skiltelės
0,5 skardinės konservuotų luptų pomidorų savo sultyse

Kopūstui pašalinti koto dalį ir susmulkinti kaip išeina, morką apdoroti iki griežinėlių, papriką kubeliais. Viską mesti į puodą, užpilti vandeniu, sudėti kubelius ir Užvirti. Pavirus 10 minučių sudėti ne visai smulkiai supjaustytą svogūną, smulkintus česnakus ir smulkintus pomidorus su visomis sultimis. Pavirti dar 10 minučių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą