Dresdner Stollen

Šis pyragas kepamas likus mėnesiui iki švenčių, suvyniojamas ir brandinamas iki Kalėdų. Deja receptą atradau per vėlai, bet manau kad ir dabar iškeptas bus labai skanus.
Tokį Kalėdų laikotarpiu gaudavau iš mamos, gyvenančios Vokietijoje. Skaniai kvepiantis, pilnas džiovintų vaisių ir su marcipanu. Bet jautėsi, kad parduotuvinis, tai nusprendžiau šiemet pati tokį išsikepti. Ir pavyko puikiai. Nuotraukoje pirktas iš maximos, nes manasis suvyniotas laukia švenčių, bet neiškentus atlaužiau kampuką - tikrai skanus gavosi.

Vienam dideliam arba dviems mažiems pyragams:
500 g. miltų
8,5 g. sausų mielių
100 g. cukraus
100 ml pieno
250 g. minkšto sviesto
125 g. tamsių razinų
100 g. apelsinų žievelių cukatų
40 ml romo, brendžio arba amaretto
1 citrinos nutarkuotos žievelės
50 g. migdolų plokštelių
200 g. marcipaninės masės
1 arb. š. prieskonių mišinio kepiniams
sulaistymui 50 g. sviesto
cukraus pudros

Nuplautas razinas užpilti romu, brendžiu arba amaretu ir palikti kiek tik turit laiko. Geriausiai jas užmerkti iš vakaro. Pas mane jos mirko metaxoje.
Pieną pašildyti, įberti šaukštą cukraus, kelis šaukštus miltų ir mieles. Gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi. Suberti miltus ir suputojusias mieles, gerai išmaišyti ir palikti valandai kur nors šiltai.
Į tešlą sudėti cukatas, žievelę, razinas, migdolus, prieskonius. Gerai išminkyti. Iš tešlos pasidaryti vieną didelį arba du mažesnius stačiakampius. Į vidurį dėti iš marcipano šlapiomis rankomis suformuotą dešrą ir suformuoti "batoną". Dėti į skardą ant kepimo popieriaus ir dar palikti pusvalandžiui šiltai. Aš kišau į vos vos pašildytą orkaitę.
Kepti apie 45-60 minučių 180°C orkaitėje. Kepimo viduryje pridengiau kepimo popieriumi kad stipriai neruduotų.
Dar šiltą aptepti ištirpintu sviestu, o atvėsusį gausiai apibarstyti cukraus pudra. Suvynioti į kepimo popierių ir uždaryti į sandarią dėžutę.

Receptą radau čia.
Nuoroda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą