Komentarų čia ir nereikia - greita ir puiki vakarienė prie taurės vyno.
apie 350 g. Barilla penne makaronų
200 g. karštai rūkytos šoninės juostelėmis
1 nedidelis svogūnas
250 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinio trynys
šviežiai ir smulkiai tarkuotas parmezanas
šviežiai malti pipirai
druska
Makaronus išvirti įprastai, bet nepervirti, nes šiek tiek drėgmės dar sugers iš padažo.
Svogūną ir šoninę susmulkinti ir pakepinti. Daug nereikia - svogūnai skaniau kai dar truputį traškūs. Nupilti arba popierine servetėle sugerti riebalus iš keptuvės. Į grietinėlę įmaišyti trynį ir truputį druskos, pilti į keptuvę ir maišant užvirti. Pavirti dar kokią minutę, ne daugiau. Svarbu visą laiką maišyti, nes kitaip padažas nebus vientisas, atsiskirs riebalai. Paruoštą padažą pilti ant makaronų. Patiekti apibarsčius parmezanu ir šviežiai maltais pipirais.
Atrodo viskas paprasta, bet tobulai vientisas padažas man pavyko tik iš kokio ketvirto karto. Pagrindinės klaidos buvo tokios - naudojau per riebią grietinėlę, nenupyliau šoninės riebalų ir nemaišiau padažo jam verdant. O ir šiaip ilgai jo virti nereikia - vienas du ir viskas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą