Girtos figos šokolade

Šios figos buvo Beatos pasiūlymas kalėdinėms dovanėlėms ir neprašoviau. Prabangiai skamba, lengva pagaminti, o dar tas įspūdis prakandus! Pabandyti verta.

200 g. gražių sveikų džiovintų figų
pusė butelio skanaus brendžio
migdolai
plytelė gero juodo šokolado
2 apelsinų nuotarkuota žievelės oranžinė dalis

Figas gražiai suguldom į stiklainį, suberiam žievelę ir užpilam brendžiu. Paliekam pastovėti kelias savaites, vis retkarčiais pavartant. Gali reikėti dar pripilti brendžio, jei figos išsipūtė. Aš laikiau mėnesį, bet jei nėra laiko tai ir savaitės užtektų.
Brendį nupilam ir nusausinam figas popieriniu rankšluosčiu. Aštriu peiliu truputį įpjaunam ir atsargiai viduje paslepiam po migdolą. Ištirpinam šokoladą ant garų, smeigiam figą ant iešmelio ar dantų krapštuko ir virtuviniu teptuku aptepam šokoladu. Guldom ant maistinės plėvelės ir laukiam, kol šokoladas sustings.
Tada pasiruošiam kavos ir ragaujam - vienos figos užteks. Savo nuotraukos neturiu - nespėjau.
Originalus receptas čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą