Bulviniai blynai

Ir aš grįžau! Netikėtai aplankiau pamirštą blogą ir net širdį suspaudė.. O dar pamačiau, kad kažkas jį vis dar aplanko. Nemažai receptų išbandžiau per tą laiką ir iki šiol neatskiračiau įpročio savo šedevrus fotografuoti. Taigi pasidalinsiu :).

Šiandien dalinuos nesenu savo atradimu - bulviniais blynais. Nekepiau jų niekada, bet vieną dieną žūt būt užsireikėjo bulvinių blynų. Retai taip būna, bet pavyko iš pirmo karto. Jie nuostabūs! Ir tarkavimo mašinos nereikia.

apie 10 nedidelių bulvių
3 kiaušiniai
1 normalaus dydžio svogūnas
1 šaukštas miltų
druska
universalus prieskonių mišinys be druskos

Grybų padažui:
pakelis šaldytų grybų Hortex
250 ml riebios grietinėlės
druska

   Bulves sutarkuojam smulkia burokine tarka. Nuspausti skysčius kiek įmanoma geriau. Sultis palikti pastovėti.
Į bulves stambia burokine tarka įtarkuoti svogūną, sumušti kiaušinius, dosniai įdėti universalaus prieskonių mišinio ir druskos. Skystį likusį nuo bulvių nupilti ir nusistovėjusį krakmolą sudėti į tarkius. O toliau kepimas!
Padažui troškinti grybus savo sultyse, kol nugaruos visas skystis. Supilti grietinėlę, truputį vandens ir patroškinti kokias 5 minutes. Nepamiršti druskos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą