Tikriausiai jau net nepasakosiu kaip sveika yra brokoliai. O šita sriubytė tiesiog pasakiška - šildanti, kažkiek egzotiška ir pavasariškai žalia. Pelėsinis sūris čia labai tinka. Ir dar riešutai..
2 porcijoms:
1 nemaža brokolio galva
1 vid. dydžio bulvė
50 ml. grietinėlės
0,5 daržovių arba vištienos sultinio kubelio
sūrio su baltu pelėsiu (brie arba camembert)
migdolų plokštelių
druskos, pipirų
Bulvę supjaustyti smulkiais kubeliais, brokolį išskirstyti žiedynais. Pagrindinį kotą išmesti. Daržoves sudėti į verdantį vandenį, kurio turi būti tiek, kad vos apsemtų. Pavirti, kol suminkštės, aš viriau apie 8 minutes.
Daržoves nukošti, bet vandens neišpilti - jo dar reikės. Blenderiu sutrinti iki košelės ir tada pilant vandenį nusitaikyti tinkamą sriubos tirštumą. Sriuba turi būti ne per skysta, bet ir ne kaip košė. Puodą statyti ant ugnies, įtrupinti pusę sultinio kubelio, pagardinti pipirais, supilti grietinėlę ir dar kelias minutes pakaitinti. Paragauti - gali trūkti druskos.
Migdolų plokšteles pakaitinti sausoje keptuvėje - apskrudusios bus aromatingesnės ir traškios.
Į lėkštę pilti sriubos, dėti kelias nemažas riekeles sūrio ir užbarstyti riešutais.
Įkvėpimas iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą