Vištienos kepsniai su šonine

Tokius valgėm viešbučio restorane Vilniuje. Buvo labai skanu ir.. lengvai padaroma. Pavyko atkartoti namie, dalinuosi.

vištienos didžioji file
karštai rūkyta šoninė juostelėmis
riebi grietinėlė
druska
šviežiai malti pipirai

Vištieną perpjaunam (suploninam) per pusę. Jei kepsniai visvien storoki, mėsą truputį pamušti. Plonai pabarstom druska ir pipirais, kitų prieskonių nereikia, skonio ir taip užtenka. Tada kepsnius apvyniojam šoninės juostelėmis, pritvirtinam dantų krapštukais kaip išeina. Vienam kepsniui dvi-trys juostelės.
Visus dedam į keptuvę ir kepam ant didesnės ugnies. Šoninė turi apskrusti.
Pilam grietinėlę. Nematuoju kiek, kepsniai joje neturi plaukti, bet apsemti bent iki pusės. Palikti troškintis, kol bent pusė grietinėlės nugaruoja. Paprastai tai įvyksta kol paruošiu bulvių košę. Grietinėlei-padažui papildomos druskos paprastai nereikia, nes sūrumo užtenka nuo šoninės, bet paragauti, gal vis tik trūksta. Ir viskas! Priiminėjam komplimentus. 
Skaniausia su bulvių koše, tame viešbutyje ji buvo patiekta išspausta pyragėliais, apskrudintais orkaitėj. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą