Lietiniai su varške ir karamelizuotais obuoliais

Pagaliau mano lietinių kepimo įgūdžiai jau pakankamai geri, kad įdėčiau jų receptą, kažkoks stebuklas. Dar visai neseniai kepiau pirmuosius ir iškepiau be skonio ir kietus - kaip vaflius.

2 kiaušiniai
miltai
pienas
2 vidutiniai obuoliai
150 g. plombyro skonio varškės
4 arb. š. cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
0,5 arb. š. cinamono
truputis druskos
gabalėlis sviesto

Iš kiaušinių, miltų ir pieno padarau tešlą. Pamiršau pažiūrėti kiek dedu miltų, bet nemažai, kad išeitų 5 lietiniai. Pieno pilti tiek, kad tešla būtų skysta. Dėti po šaukštelį cukraus ir vanilinio cukraus, druskos ir permaišyti, kad ištirptų.
Obuolius apdoroti iki skiltelių. Keptuvėje ištirpinti gabaliuką sviesto, suberti 3 šaukštelius cukraus, šaukštelį vanilinio ir cinamoną ir maišyti, kol cukrus pradės lydytis. Sumesti obuolius ir maišant truputėlį patroškinti - ne per daug, kad nesuminkštėtų.
Keptuvę patepti aliejumi ir iškepti 5 didelius lietinius. Ant lietinio dėti varškės, tada obuolių kartu su sirupu, suvynioti ir dar kartą pakepinti ant trupučio aliejaus iš abiejų pusių. Lankstau kvadračiukais, bet galima ir vynioti "kaip kilimą".
Valgėm su grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą