Pirmasis gaminys, kurio paragavę visi iki vieno aikčiojo "rimtai?? čia tu gaminai?". Tikriausiai dėl to kad ir atrodo gražiai, ir skonis panašus į parduotuvinių. Skaniausios dar šiltos. Laikyti jas uždarame inde ar maišelyje, nes greit džiūsta dėl E nebuvimo.
450-500 g. miltų
250 ml pieno
75 ml cukraus
75 g. minkšto sviesto
13 g. šviežių mielių
0,5 a. š. malto kardamono
0,5 a. š. druskos
Įdarui:
2 v. š. sviesto
2 v. š. cinamono
2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
+
1 kiaušinio trynys
1 v. š. pieno
Mieles ištrinti su cukrumi. Užpilti iki kūno temperatūros pašildytu pienu ir palikti 10 minučių. Sudėti druską ir kardamoną. Susijoti pusę miltų ir išmaišyti. Sudėti likusius miltus ir gerai išminkyti. Pirmiausia sudėti 450 g miltų, o jei tešla labai limpa - papildomai pridėti iki 50 g. Nepatingėti paminkyti kokias 10 min.
Palikti šiltai apie valandą. Pasinaudojau proga, kad veikė šildytuvas ir pridengtą puodą padėjau ant jo. Tešla turėtų pakilti maždaug dvigubai.
Ant miltuoto paviršiaus iškočioti kvadratą - kuo didesnį. Visą plotą ištepti sviestu ir užbarstyti cinamono/cukraus/vanilinio cukraus mišiniu. Susukti į ruloną, užspausti kraštą, supjaustyti daugmaž 3-4 cm pločio gabalėliais ir sustatyti į kepimo popierium išklotą skardą. Palikti šiltai apie 30 minučių.
Patepti bandeles trynio ir pieno mišiniu ir kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
Rašymo tai daugiau negu darbo.
Receptas iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą