Labai "pavasariški" ir gaivūs. Saldumas labai dera su rūgštele ir laimo aromatu.
250 g. cukraus
230 g. miltų
130 g. kambario temperatūros margarino
2 kiaušiniai
120 ml. pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. šviežiai nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės
Glajui:
cukraus pudra
citrinos sultys
šviežiai nutarkuota žaliosios citrinos žievelė
Margariną ir cukrų išplakti iki purios masės. Po vieną įplakti kiaušinius, tada vanilinį cukrų, žievelę ir pieną. Miltus atskirai sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti į skystąją dalį ir gerai suplakti.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje lygiai 25 minutes. Iš tokio kiekio išėjo 17 mažų keksiukų, dar vienam kažkodėl neužteko.
Glajui išspausti pusės citrinos sultis ir dėti tiek cukraus pudros, kad išeitų dantų pastos tirštumo masė. Sudėti porą šaukštelių laimo žievelės ir permaišyti.
Glajumi aptepti atvėsusius keksiukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą