Žinojau, kad yra panaši prancūzų virtuvėje, galvojau, pabandysiu kada. Bet va radau itin patrauklų svogūnų sriubos receptą čia.
Turint omenyje kad parduotuvėse ilgą laiką nebuvo svogūnų, o galų gale juos nusipirkusi vis pamiršdavau nusipirkti sūrio, pasiruošimas truko labai ilgai.
Ėmiau:
5 nedideli svogūnai
2 vištienos sultinio kubeliai
2 kiaušinių baltymai
4 riekės batono
1 š. miltų
2 š. balto vyno
parmezano sūris (ėmiau Džiugą)
sviestas arba margarinas
Svogūnus smulkiai supjaustyti. Patartina prieš tai nesidažyti ir imti aštrų peilį, kad nereikėtų pūslių prisitrinti. Nefainiausia gaminimo dalis.
Į keptuvę įmesti šaukštą sviesto ir jame ant mažos ugnies kepinti svogūnus. Pusvalandį. Atidaryti visus langus.
Į bebaigiančius kepti svogūnus įdėti šaukštą miltų, kad sriuba nebūtų visai skysta.
Puode užsivirinti 1,5 litro vandens ir įmesti kubelius. Sudėti svogūnus ir virti irgi pusvalandį. Per tiek gaminimo laiko svogūnai tampa nebepanašūs į svogūnus, įgauna gražią auksinę spalvą ir malonų aromatą.
Verdant sriubai keptuvėje su margarinu paskrudinti kubeliais pjaustytą batoną. 5 min prieš virimo pabaigą gretai maišant plona srovele supilti baltymus ir vyną. Vyno neturėjau, tai šliūkštelėjau, ko turėjau po ranka, t.y. rankoje - alaus. Visai tiko.
Lėkštėn pilti sriubos, ant viršaus susiberti skrebučius ir sūrį.
Nepaisant daug darbo ir nemalonių aromatų namuose, tikrai darysiu darkart. Skonis toks lyg ir žinomas, lyg ir ne. Gurmaniškai vakarienei pats tas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą