Marcipaniniai-avietiniai keksiukai

Po ilgų mėnesių svajojimo pagaliau nusipirkau keksiukų kepimo formą. Ilgai ieškojau ir recepto keksiukų sezono atidarymui. Nenusivyliau, visiems valgantiems labai patiko. Šis ruduo bus keksiukų sezonas!

Sausoji dalis:
2 puodeliai miltų
2/3 puodelio cukraus
2 v. š. kokoso drožlių
2 arb. š. vanilinio cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. druskos

Skystoji dalis:
1 puodelis pieno
0,5 puodelio lydyto sviesto
1 kiaušinis
truputis migdolų ecencijos

Įdaras:
200 g. marcipaninės masės
aviečių džemas/uogienė arba šviežios/šaldytos avietės
migdolų plokštelės pabarstymui

Pirmiausia reikia pasidaryti marcipaninių rutuliukų su aviečių uogiene viduje - 12 vienetų. Proceso eiga - pasidaryti rutuliuką, jį suspausti į kotletą, padaryti duobutę, įdėti uogienės, užspausti ir suformuoti rutuliuką. Grynas menas. Padariusi pamačiau, kad pagaminau tik 11 vienetų. Geriau jau padarykite 12.
Rutuliukus padėti į šaldytuvą.

Vietoje uogienės geriau imti tirštesnį džemą o ne skystą uogienę - buvo sunku tai įpakuoti į marcipaną. Kitąkart imčiau šviežias arba šaldytas avietes. Būtų lengviau, o to saldumo ir taip užtenka.

Sumaišyti sausą ir šlapią dalis atskirai. Tada supilti į vieną ir paplakti mikseriu. Man tešla gavosi tirštoka, tai įpyliau truputį daugiau pieno. Bet čia tikriausiai dėl to kad gaminau nepakankamai sparčiai ir sviestas sukietėjo iki sumaišant dalis.

Pripilti tešlos į keksiukų formeles iki pusės, įdėti marcipaninį rutuliuką ir vėl užpilti tešla iki viršaus. Pabarstyti migdolų plokštelėmis ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Mano skarda silikoninė, jei tokios neturite papildomai reiks popierinių formelių.

Bekepant namai pakvimpa migdolais. Prakąsti tokį keksiuką grynas malonumas.

Receptas iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą