Žiauriai greitai ir lengvai pagaminamas, valgomas ir vietoj deserto ir vietoj vakarienės.
300 g. makaronų
4 didesni obuoliai
2 kiaušiniai
1,5 st. pieno
1 v. š. cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
truputis druskos
truputis sviesto
cinamonas
Makaronus išvirti įprastai, tik nepervirti. Išvirusius sumaišyti su gabalėliu sviesto. Obuolius supjaustyti gabaliukais. Į skardą dėti pusę makaronų, tada pusę obuolių ir pabarstyti cinamonu. Sudėti antrą sluoksnį makaronų ir obuolių, truputį paslėgti šaukštu arba rankomis. Kiaušinius išplakti su pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, supilti ant makaronų. Viršų pabarstyti cinamonu, galima ir sausainių trupiniais ar riešutais. Kepiau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Skaniausiai valgėsi su obuoliene ir pienu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą