2 nuostabūs garnyrai - morkos ir bulvės

Šviežios daržovės ir salotos - skanu ir gerai, bet man prie karšto patiekalo skaniau karštos daržovės. Na nebent tai būtų švieži pomidorai su grietine... Šios morkos skanios ir vienos, bet tinka prie visko. O bulves nusižiūrėjau iš Jamie Oliverio laidos, buvau labai nustebinta, nuo šios pas mus bulvės bus tik tokios :).

Troškintos morkos:
apie 600 g. morkų smulkiais šiaudeliais (tinka ir tarkuotos)
100 g. fermentinio sūrio
2 šaukštai grietinės
druska

Morkas sutarkuojam. Skaniau pirktos, pjaustytos šiaudeliais, jei negaila išleisti kelių papildomų litų. Geriausiai, aišku, jei turite specialią pjaustyklę, nes taip smulkiai peiliu supjaustyti nepavyks. 
Į keptuvę gerą šaukštą sviesto ir verčiam morkas. Troškinam, kol suminkštės, bet neištiš - turi būti truputį traškios. Tada dedam grietinės, tarkuotą arba smulkiai pjaustytą sūrį, druską ir patroškinam dar kelias minutes.

Bulvės su padažu:
6-7 vidutinio dydžio bulvės
1 mažas indelis natūralaus jogurto
3 arb. š. baltojo vyno acto
po gerą žiupsnį druskos, šviežiai maltų pipirų ir krapų

Bulves išverdam su lupenomis. Iš jogurto, acto ir prieskonių sumaišom padažą ir pilam ant nuluptų ir nemažais gabalais pjaustytų bulvių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą