Sausoji dalis:
2 puodeliai miltų
2/3 puodelio cukraus
2 v. š. kokoso drožlių
2 arb. š. vanilinio cukraus
1,5 arb. š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. druskos
Skystoji dalis:
1 puodelis pieno
0,5 puodelio lydyto sviesto
1 kiaušinis
truputis migdolų ecencijos
Įdaras:
200 g. marcipaninės masės
aviečių džemas/uogienė arba šviežios/šaldytos avietės
migdolų plokštelės pabarstymui
Pirmiausia reikia pasidaryti marcipaninių rutuliukų su aviečių uogiene viduje - 12 vienetų. Proceso eiga - pasidaryti rutuliuką, jį suspausti į kotletą, padaryti duobutę, įdėti uogienės, užspausti ir suformuoti rutuliuką. Grynas menas. Padariusi pamačiau, kad pagaminau tik 11 vienetų. Geriau jau padarykite 12.
Rutuliukus padėti į šaldytuvą.
Vietoje uogienės geriau imti tirštesnį džemą o ne skystą uogienę - buvo sunku tai įpakuoti į marcipaną. Kitąkart imčiau šviežias arba šaldytas avietes. Būtų lengviau, o to saldumo ir taip užtenka.
Sumaišyti sausą ir šlapią dalis atskirai. Tada supilti į vieną ir paplakti mikseriu. Man tešla gavosi tirštoka, tai įpyliau truputį daugiau pieno. Bet čia tikriausiai dėl to kad gaminau nepakankamai sparčiai ir sviestas sukietėjo iki sumaišant dalis.
Pripilti tešlos į keksiukų formeles iki pusės, įdėti marcipaninį rutuliuką ir vėl užpilti tešla iki viršaus. Pabarstyti migdolų plokštelėmis ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Mano skarda silikoninė, jei tokios neturite papildomai reiks popierinių formelių.
Bekepant namai pakvimpa migdolais. Prakąsti tokį keksiuką grynas malonumas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą