Išvaizdumu nepasižymi, bet greitai pagaminamas. Valgau be jokio garnyro. Skanus bus tiems, kas mėgsta briuseliukus.
300 g. briuselio kopūstų
200 g. vištienos file
200 g. mažų šaldytų morkyčių
150 ml. grietinėlės
100 g. fermentinio sūrio
mėgstami prieskoniai
Briuselius su morkytėmis sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirti kokias 7 minutes. Vištieną supjaustyti mažais gabaliukais ir pakepinti su mėgstamais prieskoniais. Imti stiklinį indą kepimui, dėti vištieną, tada nusunktas morkytes ir ant viršaus briuselius. Galima daržoves ir taip suversti bet aš atskiriu sluoksniais. Truputį paslėgt. Grietinėlę sumaišyti su prieskoniais (dedu vištienos, troškinių prieskonius, maltą saldžią papriką, pipirus) ir užpilti. Ant viršaus užtarkuoti sūrį ir dėti į 200 laipsnių orkaitę.
Kepu kol ištirpsta ir apskrunda sūris.
Svečiuose teko ragauti kažko panašaus, tik ant daržovių dar buvo sluoksnis trintų virtų bulvių. Kam čia jų trūksta - puikus sprendimas, bet aš mėgstu mėsa + daržovės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą